Belfish

Waarom kiezen voor Belfish?

Alle producten zijn Belgisch van A tot Z, kwalitatief hoogstaand, uiterst duurzaam en en hebben een transparante afkomst. En dit is allemaal onlosmakelijk met mekaar verbonden. Waarom leest u hieronder.

Onze troeven

.

Belgisch van A tot Z

Je steunt de Belgische visserijsector en de lokale economie.

Kies voor 100% Belgisch: elke schakel in onze visketen, van vangst tot verkoop, is volledig Belgisch. Door onze vis te kiezen, ondersteun je niet alleen de lokale vissers, maar ook de viskwekers, verwerkers, distributeurs en retailers in België. In een markt gedomineerd door buitenlandse spelers, maakt jouw keuze voor Belgische vis een direct verschil. Steun de lokale economie en geniet van de unieke kwaliteiten van onze lokale vis.

.

Lokaal is kwaliteit

Belfish, garandeert en stimuleert het kortst mogelijke traject van zee naar bord door lokale vis te promoten ofwel gevangen door Belgische vissers in lokale wateren ofwel gekweekt door Belgische bedrijven op eigen bodem.

Dit is de meest verse Belgische vis beschikbaar op de markt aangezien veel boten voor een langere periode op zee vertoeven. Een kortere lokale keten betekent versere, kwalitatievere vis.

Veel goedkope vis aangevoerd uit het buitenland, is qua kwaliteit daarom niet te vergelijken met onze eigen Noordzeevis.

Ook vis gekweekt naar Belgische kwalteitsnormen komt aan bod. Deze vis heeft zijn volledige levenstraject in België afgelegd waardoor er veel meer controle over de kwaliteit van het eindproduct is.

.

Duurzaamheid zit in de details

Lokaal gevangen en minder gekende soorten eten zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk.

Knowledge is power! Door te informeren hopen we bewust koopgedrag te inspireren bij de Belgische consument. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke vismethode gebruikt wordt en welke impact dit heeft op het milieu. De laatste jaren heeft de Belgische vloot, in tegenstelling tot onze buurlanden, fors geïnvesteerd in visserijtechnieken die zorgen voor minder bijvangst en een lager brandstofverbruik.

Onbekend is onbemind. Door minder gekende vissoorten te consumeren komen de wildpopulaties van meer populaire soorten minder onder druk te staan. En ze zijn minstens even lekker!

Verantwoord gekweekte vis is daarenboven een duurzaam alternatief voor wildgevangen vis. Aangezien wilde vispopulaties onder druk komen te staan staan zullen we met zijn allen de komende jaren meer gekweekte vis moeten gaan eten. Daarom komen ook aquacultuur-projecten zoals B-trout aan bod, die zich specialiseren in het kweken van vis waarvan het traject van eitje tot volgroeide vis zich 100% binnen onze landsgrenzen heeft voltrokken.

Ook legt vis gekweekt in België een korter traject af wat zorgt voor een lagere uitstoot.

.

Weet wat je eet

De visserijsector worstelt reeds decennia met een imagoprobleem omwille van een gebrek aan transparantie.

Via onze handige QR-code weet u steeds met 100% zekerheid zowel wie welke vis gevangen heeft als waar die gezwommen heeft.

Alle informatie is via de code terug te vinden, van de vissoort en vangstdatum tot de boot en visserijzone.

De verdelers van Belfish zijn steevast vaste partners die kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel dragen.

Benieuwd waar u Belfish kan kopen?